Wie is wie

Erik Adriaenssens

voorzitter, alpinisme, winter (ijsklimmen)

Erik is meer dan 25 jaar actief in de bergen. Als Instruktor Hochtouren (Oostenrijks staatsbrevet dat toelaat om onbezoldigde opleidingen te geven en tochten te begeleiden in de Alpen, en dit volgens het eigen kennis- en kundeniveau, steeds in verenigingscontext) begeleidt hij stages, zowel hooggebergtestages, ijsklimstages als alpiene rotsklimstages.

Hij is ook Bloso Initiator rotsklimmen en begeleidde op die manier mee een actieve jeugdklimschool. Multipitch klimmen doet hij zowat elke vakantie, en wekelijks is hij wel ergens in een klimzaal te vinden op de plastic grepen.


Erik is te bereiken via voorzitter@alpigo.be.

Vind ons ook op facebook.

Erkende bergsportclub bij Klim en Bergsportfederatie

Ga naar www.klimenbergsportfederatie.be

Géza Tóth

secretaris, alpinisme, winter (sneeuwschoenen), bergwandelen

Een greep uit de vele diploma’s die Géza door actieve scholing in binnen- en buitenland heeft bekomen: Hoofdinstructeur Alpi-secours, Bloso Initiator rotsklimmen, Bloso Initiator Bergwandelen (UIAA Instructor “Mountain Walking & Trekking Summer”), Wilderness First Responder-gediplomeerde (WMA/Amerika), Tourenleiter Sommer (SAC/Zwitserland), Übungsleiter Hochtouren (Oeav/Oostenrijk), Übungsleiter Schneeschuhwandern und Iglobau (Oeav/Oostenrijk), Brandweerman, EFR-Instructor (Padi), Rode Kruis Helper, ex-Militair-ploeghelper, BCCC-scheidsrechter, Rots-equipeerder.  Docent VTS.

Hij heeft deze diploma’s niet zomaar behaald omwille van het papier, maar wil ze vooral gebruiken om de opgedane kennis door te geven aan éénieder die daaraan behoefte heeft.  Hij is dan ook een begenadigd lesgever in vele disciplines.


Géza is te bereiken via secretaris@alpigo.be.

Stijn Tóth

penningmeester, bergwandelen

Stijn begon zijn bergervaring als klimmer. Hieruit is hij doorgegroeid naar een gedreven bergwandelaar. Zijn interesse voor de theoretische aspecten van de bergsport, gecombineerd met de praktijk, maken van hem een goede bergwandelbegeleider. Verder zorgt zijn cijfergerichtheid-met-gezond-verstand er voor dat hij de ideale penningmeester is voor onze club.

Stijn is in het bezit van het UIAA erkende diploma IMWT (Instructor Mountain Walking and Trekking) en het VTS diploma Initiator Bergwandelen.

Als ex-vrijwilliger bij Special Olympics Belgium (als GMS manager) is hij voor ons een sterke link met de G-sport.


Stijn is te bereiken via penningmeester@alpigo.be of bergwandelen@alpigo.be.

Maya Schepens

Bestuurder, KVB-opleiding

Maya bracht als kind de vakanties door in de bergen. Via meer dan 10 jaar volgen en geven van klimopleidingen kreeg ze de smaak van het lesgeven te pakken. Ze deelt graag haar liefde voor de bergen met mensen die zelfstandig willen leren klimmen.


Maya is te bereiken via kvb@alpigo.be.

Bart Despiegelaere

Bestuurder, KVB1, KVB2 en via ferrata

Wandelen naar de hoogste top naast het meertje of rivier waar ze kampeerden, zo begon Bart de bergen te leren kennen met zijn ouders. Hij raakte er ook verslingerd aan een (toen) nieuw fenomeen: de vélo tout terrain (MTB). Als jongvolwassene rolde hij via het zaalklimmen en gegidste hooggebergtetochten in het rotsklimmen en alpinisme.

Rotsklimmen veilig leren, daarvoor volgde hij met succes de klimschool van BVLB. Snel volgde hij de opleiding Bloso Initiator rotsklimmen. Ondertussen is hij al meer dan 20 jaar actieve lesgever op de rotsen (KVB3 en via ferrata).

Bergwandelen, muurklimmen, rotsklimmen, via ferrata, mountainbike, multi-pitch klimmen, alpinisme, rafting, kayak, sneeuwschoenwandelen, langlauf, skiën… Bart doet het graag met zijn gezin en vrienden. 

Bart is te bereiken via kvb@alpigo.be

Joran Tóth

KVB-opleiding, klimtrainingen

Joran startte op zijn 12 jaar met rotsklimmen in de klimschool van BVLB. Nadat hij daar enkele jaren les volgde, werd hij op zijn 16de voorklimmer. Daarna volgde hij de opleiding van bloso/sport Vlaanderen waardoor hij Initiator Sportklimmen werd. Vervolgens startte hij met het geven van trainingen. Eerst was dit voor beginnende klimmers, maar later groeide dit uit naar gevorderde klimmers.

Joran is al sinds de start in 2014 lid van Alpigo. Momenteel geeft hij trainingen, staat hij in voor de KVB3-opleiding.


Joran is te bereiken via kvb@alpigo.be of sportklimmen@alpigo.be.

Maarten Thys

bergwandelen

Maarten gaat sinds kindsbeen op vakantie naar de bergen. Zo werd de passie voor het bergwandelen hem als het ware met de paplepel ingegeven. Het is dan ook zijn ambitie om een opleiding tot Instructor Mountain Walking & Trekking te volbrengen en zo zijn passie te kunnen delen met anderen.

Daarnaast heeft hij ook interesse voor andere takken van de bergsport zoals rotsklimmen, ijsklimmen, sneeuwschoenwandelen, skiën, alpinisme, ...


Maarten is te bereiken via bergwandelen@alpigo.be.

Thomas Van Pelt

rotsbeheer

Thomas volgde vanaf 14-jarige leeftijd jeugdklimschool en groeide daar door naar lesgever. Hij deelde daar graag zijn interesse in touwtechnieken. Later verdiepte hij zich verder in EHBO en touwtechnieken via de opleiding Alpi-secours. Bij Alpigo staat Thomas in voor het ecologisch rotsbeheer.


Thomas is te bereiken via rotsbeheer@alpigo.be.